El circuit de Motorland, a Alcanyís (Aragó), va rebre la sisena i darrera prova puntuable per al Campionat d'Espanya de motocròs. En ella hi havia en joc el campió i la resta de posicions del podi.

Simeó Ubach (Husqvarna), pilot de Sant Salvador de Guardiola, defensava el lideratge en la categoria Elit MX2 davant un Iker Lar-rañaga(KTM) que, malgrat les diverses lesions que ha tingut al llarg de l'any, venia molt fort amb ganes d'obtenir la primera plaça. A l'expectativa, un altre corredor del Bages, concretament de Calders, Oriol Casas (KTM).

A la primera mànega, Iker Lar-rañaga guanyava amb comoditat i Simó Ubach era segon; d'aquesta forma, aquests dos pilots quedaven empatats a punts a la general i, per tant, la primera plaça s'havia de decidir a la segona sèrie.

En aquesta, Iker Larrañaga repetia triomf, amb segon lloc d'Oriol Casas (a la primera mànega va ser quart) i tercer de Simeó Ubach. A la classificació final, primer lloc d'Iker Larrañaga, seguit de Simeó Ubach i d'Oriol Casas.

Ubach va tenir un premi afegit, ja que es va emportar els 1.000 euros que s'adjudiquen al pilot amb més holeshot de cada categoria (el que en les sortides arriba al davant en la primera corba) que atorga REDD-Michelin.

En categoria Elit MX1, el navar-rès Ander Valentín és el nou campió d'Espanya 2019. A Alcanyís va dominar la primera mànega, que ja li donava el títol, i a la segona sèrie també va vèncer.