La pràctica del futbol femení a les comarques de la Catalunya Central es va consolidar a partir del 1981, amb la constitució del FF Torroella, equip que va competir algunes temporades a la segona màxima categoria estatal.

En l'actualitat, el CF Igualada és l'equip de la nostra àrea que milita en una categoria més alta, la Segona Divisió. Aquesta última temporada, les blaves van signar el desè lloc, amb 30 punts, posició que els va garantir la permanència. L'exjugadora de Primera Divisió Marta Cubí ha agafat el relleu a la banqueta de Jordi Torres i, a hores d'ara, ja ha acordat la renovació de 12 jugadores i el fitxatge de la vilanovina Ariadna Ramos. El futur de la portera Noèlia García, que aquesta temporada ha debutat amb la selecció catalana, encara és una incògnita.

Tot i no disposar d'un equip a l'elit, el número de jugadores de casa nostra que hi competeixen és remarcable.

Núria Mendoza i Paula Fernández són les abanderades del futbol femení de la Catalunya Central. Ambdues han jugat aquesta última termporada a la Lliga Iberdrola, tal com es coneix la Primera Divisió.

La central de Monistrol de Montserrat ha tancat amb brillantor el seu quart curs a San Sebastià en conquerir, inesperadament, la Copa de la Reina amb la Reial Societat. Per la seva part, la migcentre defensiva de Sant Fruitós de Bages Paula Fernández va lluitar fins a l'última jornada per certificar la permanència del Màlaga CF, sense aconseguir-ho, en el seu debut a la Lliga Iberdrola.

A més, la manresana Nerea Valeriano va ser campiona del grup 2 de Segona Divisió amb l'Osasuna. Laura Martínez, de Vilanova del Camí, va assolir el títol del grup 3 amb el Saragossa CFF. Ambós equips jugaran el proper curs a Primera B. Jana Fernández, de Sant Esteve Sesrovires, i Andrea Martínez, de Manresa, continuen la seva progressió als filials del Barça i de l'Espanyol.