Després d'haver demostrat ja el seu coratge aquest any en proves tan difícils com la XL Lagares i l'Erzberg Rodeo, el pilot surienc Josep Garcia ha superat una nova prova de foc del World Enduro Super Sèries (WESS) acabant en el novè lloc de la Hixpania Hard Enduro a Castelló.

La competició 'hard enduro' castellonenca ha presentat en aquesta edició la seva versió més extrema amb un cap de setmana que arrencava el passat divendres amb la disputa d'una pròleg, sota la denominació de 'SuperEncierro', on Josep Garcia va creuar la meta en vuitena posició. Un dia després, el pilot de Súria repetia el mateix resultat en el cros-country. Mentre que diumenge, el pilot català es sobreposava un cop més als passos impossibles de l'exigent recorregut, en ocasions més propis del trial que l'enduro, per acabar tretzè. Una posició que, després del còmput de resultats del cap de setmana, li ha acabat brindant el novè lloc de la Hixpania Hard Enduro 2019. Garcia ocupa ara el sisè lloc de la classificació provisional del WESS 2019 amb 2.125 punts.

Un cop creuat l'equador del campionat, Josep Garcia fixa la seva preparació en la pròxima cita, una nova edició de la Red Bull Romaniacs que tindrà lloc al centre de Romania, en els Carpats, del 31 de juliol al 4 d'agost.

Josep Garcia va mostrar la seva satisfacció dient que «hem superat una altra carrera del WESS. Divendres vam disputar una super enduro que em va anar bé. Vam aconseguir el desè millor temps i vam entrar a la final, tot i que no vaig poder aconseguir els punts reservats per als tres primers. Tot i això, vaig tenir bones sensacions sobre la moto. Dissabte vam afrontar la prova de cros-country. Esperàvem que fos ràpida, però no va ser així. Va haver-hi obstacles molt complicats. Vam sortir amb la moto d'extremes, em vaig posar primer i vaig poder estar una estona davant fins arribar a la zona extrema on em van passar diversos pilots. Vaig poder recuperar però vam arribar a un esglaó molt complicat, crec que massa perquè molts dels grans especialistes fins i tot van haver de tirar la moto per arribar a dalt. Allà, els de davant, es van escapar una mica i en l'última volta, quan anava setè, vaig patir una caiguda bastant forta i em vaig haver de conformar amb el vuitè lloc. I diumenge va ser una altra cursa extrema, dura, on vaig tractar de sobreviure, acabant tretzè. Particularment fou un dia molt difícil per a mi, crec que hi havia passos massa complicats i la veritat és que no he gaudit molt».

Del còmput global de la carrera, el pilot surienc va comentar que «hem aconseguit el novè lloc, així que hem sumar uns punts valuosos de cara al campionat, en el que som sisens. Ara ens toca descansar una mica i preparar la propera, la Red Bull Romaniacs a finals del mes de juliol».