La selecció espanyola femenina de bàsquet intentarà avui retenir la corona continental després de superar ahir una exigent prova davant de l'equip amfitrió, Sèrbia, i del públic que omplia el gegantí Belgrad Arena. Les jugadores de Lucas Mondelo, que van dominar amb claredat tres quartes parts de l'enfrontament, es van haver de fer fortes quan les balcàniques es van avançar en el marcador a 4.36 del final del partit. La bona direcció de Sílvia Domínguez i l'excel-lent defensa van fer la resta. Avui, final contra França.

El duel no va tenir color a la primera meitat, en què els punts en tirs en suspensió d'Anna Cruz i el poder d'Ashtou Ndour sota la cistella marcaven la diferència (21-11). Sèrbia, però, va tenir la virtut de no deixar mai que la diferència fos definitiva i, malgrat anar sempre entre sis i dotze punts a sota, va mantenir l'esperança.

Aquesta es va fer més gran amb un parcial de 4-14 a l'inici del dar-rer període reblat per un triple de Butulija que posava el 62-64. Des d'aquest moment, però, la defensa espanyola es va imposar. Només va permetre un bàsquet d'una omnipresent Brooks un minut més tard i va eixugar les vies d'anotació locals. Una antiesportiva de Dabovic a Ndour i els tirs lliures de Laura Gil i, sobretot, de Sílvia Domínguez, van fer la resta.

França, la rival

La rival en la final serà la mateixa que en la darrera edició. França ha perdut les tres últimes finals, dues contra Espanya, i avui cercarà la victòria després de superar ahir la Gran Bretanya per 63-56, amb un gran partit de Marine Johannès, autora de 20 punts.