El Reus Deportiu no podrà jugar la temporada que ve a Segona Divisió B, categoria a la qual havia caigut després de la seva expulsió del futbol professional a mig exercici passat. Així ho va notificar ahir la Federació Espanyola de Futbol, que va argumentar que l'entitat roig-i-negra no havia formalitzat la inscripció a la tercera categoria del futbol estatal en el termini necessari.

Això significa que el Reus cau al grup cinquè de Tercera Divisió, amb el Manresa i l'Igualada, i que el seu filial, el Cambrils-Reus B, haurà de jugar a Primera Catalana, tot i que encara no se sap en quin grup i si hi haurà canvis en els calendaris que s'han fet públics els darrers dies.

La federació també va anunciar que pròximament determinarà quin equip ocuparà la posició del Reus en la Segona Divisió B. Si es tractés d'algun del grup català, suposaria un altre canvi de composició de les categories i obligaria a un nou sorteig del calendari. De moment, un dels que semblava candidat a poder ocupar aquesta plaça, l'Andorra de Gerard Piqué i de Gabri Garcia a la banqueta, va comunicar ahir que no hi estava interessat, segons va informar Andorra Televisió. La federació catalana també va dir que no podrà refer els grups fins que l'espanyola no determini qui relleva el Reus a Segona B.

Sense diners per inscriure-s'hi

En la resolució feta pública ahir, la federació va explicar que s'havia comunicat al Reus la necessitat de complir l'article 105 del reglament sobre la subscripció d'avals. El termini vencia el 10 de juliol, a les dotze del migdia. El mateix dia, l'ens va rebre un escrit de l'administrador concursal del club en què es demanava «la paralització de la citada exigència de constitució de l'aval durant un termini màxim d'una setmana, fins al proper dimarts [16 de juliol], oferint una caució per un import de 150.000 euros». Tot i aquesta extensió del termini, el Reus no va complir la prerrogativa.

El conjunt reusenc ja havia quedat fora de la Copa del Rei. El seu lloc havia estat ocupat pel San Fernando, i pesa sobre ell un càstig de tres anys sense poder tornar al futbol professional a causa dels deutes de l'època de Joan Oliver.