Dia de tranquil·litat en l'afer Neymar després de la reunió entre el París Saint-Germain i el Barça de dimarts. El club català va sortir content del contacte, ja que els francesos no van demanar impossibles i hi ha la percepció que el brasiler caurà com fruita madura. Això sí, a un preu alt.

Els blaugrana veuen factible introduir Coutinho i Rakitic a l'operació. El croat, que ja va sonar per als francesos l'any passat, seria el més reticent a canviar d'aires, però no és impossible de convèncer. El cavall de batalla de l'operació seria la quantitat econòmica que s'hauria de pagar. Els francesos volen 100 milions i els catalans n'haurien ofert 80. Les diferències s'haurien d'anar tancant a mesura que vagin passant els dies.

Ahir, Neymar va entrenar-se a part dels seus companys. El PSG ja el veu com a part del passat i no valora fer-lo entrar en cap convocatòria. L'entorn del futbolista també va quedar satisfet del pas que va fer el Barça. Això sí, el seu president, Josep Maria Bartomeu, encara no s'ha mogut. I tampoc no coincidirà amb representants parisencs en la reunió de l'ECA (Associació Europea de Clubs) que es farà demà a Liverpool. Ha preferit viatjar a Bilbao per assistir al debut de l'equip de futbol a la lliga. Encara no vol cremar les naus.

Mentrestant, el Reial Madrid sembla que s'ha adonat que ha quedat relegat en la cursa per fitxar Neymar i ha anat movent fitxes. Ahir va transcendir que hauria ofert Vinícius al París Saint-Germain, a més de 80 milions d'euros. Significaria desprendre's del jugador més il·lusionant dels blancs en la desastrosa temporada passada, però també d'un davanter que no convenç el tècnic, Zinedine Zidane. Aquests dies, el Madrid està més ocupat intentant vendre dos jugadors amb els quals tampoc no compta, James Rodríguez i Gareth Bale, per tal d'obrir un espai salarial que ara mateix no té. Quan ho hagi aconseguit, pot ser que Neymar ja estigui fora de l'abast.

Vistes així les coses, sembla que el temps juga a favor del Barça, que no es vol precipitar, coneixedor que el PSG es vol treure el problema del damunt, i això pot provocar que rebaixi el preu.