La selecció espanyola de basquetbol no va poder donar la sorpresa i imposar-se en el seu amistós de nivell davant els Estats Units, actual campió del món i olímpic que tot i no tenir les seves grans estrelles de l'NBA es va endur el triomf per 90-81, encara que els de Sergio Scariolo van anar de menys a més.

Espanya va caure a l'Honda Center de l'Anaheim, però la sensació és que hi va haver un pas endavant de l'equip, tant en participació com en el nivell ofert davant un oponent de molta més entitat que Lituània, Costa d'Ivori o la República Democràtica del Congo.

El combinat nacional va anar de menys a més, amb una segona part positiva davant els de Gregg Popovich, més encertats a l'inici per obrir el forat i amb aquell punt major d'intensitat de ser amfitriona i d'haver d'enviar un missatge sobre el seu potencial pel mundial de la Xina. Marc Gasol, amb 19 punts, i Ricky Rubio, amb 16, van demostrar el seu lideratge, i Sergio Llull en va aportar 11 i 6 assistències, tot i que es van trobar a faltar els germans Hernangómez.

El matx va començar amb un ritme frenètic, però, quan Scariolo va iniciar les rotacions, la balança es va començar a declinar cap a uns nord-americans molt més físics (54-41 al descans). En la segona meitat, els espanyols van millorar en defensa i van saber aguantar les escomeses del seu potent rival, i van aconseguir arribar al tram final amb un 80-72, però els de Popovich acabarien per sentenciar amb un parcial de 8-0 ja irrecuperable.