El ciclisme colombià està de moda. Miguel Ángel López (Astana) va recuperar ahir el lideratge de la Vuelta que va perdre en la segona etapa. Superman va quedar quart en l'etapa d'ahir, amb inici a l'Eliana i final a Javalambre, de 170,7 quilòmetres de ruta.

El vencedor de la cinquena etapa de la Vuelta va ser el càntabre Ángel Madrazo (Burgos-BH), que, a més, va aconseguir reforçar el seu lideratge en la classificació de muntanya. Madrazo va assegurar que «és un somni fet realitat» i que «guanyar a la Vuelta és una de les coses més grans que hi pot haver en el món del ciclisme». És la tercera victòria en la trajectòria professional d'Ángel Madrazo.

El seu company d'equip Jetse Bol va arribar amb ell al moment final de l'etapa i li va cedir la primera posició perquè aconseguís la victòria, i ell va ser segon.

Un dels grans favorits per a la victòria final de la Vuelta, Primoz Roglic (Jumbo-Visma) segueix vigilant de ben a prop Miguel Ángel López, amb una diferència de 14 segons. L'eslovè va ser sisè en l'etapa i va entrar amb Alejandro Valverde (Movistar), el millor classificat dels ciclistes estatals ara mateix a la classificació general, en el quart lloc.

Avui hi haurà una nova etapa, la sisena, amb inici a Mora de Rubielos (Terol) i final a Ares del Maestrat (València), en una etapa de 198,9 quilòmetres.

Tindrà quatre ports de muntanya i servirà per començar a reflectir els principals candidats d'aquesta edició de la Vuelta. El francès Nicolas Roche (Sunweb), que ha estat líder en les darreres tres etapes, va descendir ahir fins a la cinquena posició, després de dur a terme una mala etapa.