Dijous que ve, a les 19 hores i en el marc d'El Forn Intramuralla, a la plaça del Forn, tindrà lloc la presentació de la quarta edició de la Retrotrobada Ciclista de Berga, que l'organitza el Club Esquí Berguedà. Engany la cita serà els dies 13 i 14 de setembre.

La darrera edició celebrada a Berga va ser el 2016 i va reunir 150 ciclistes amb les seves bicicletes clàssiques, dels anys 60 als 80, i va generar un ambient festiu i retro durant tot el cap de setmana.

Es van fer 65 quilòmetres, amb un desnivell acumulat de 750 metres, pels termes de Berga, Gironella i Casserres. Es va fer un tram de la Via Verda del Llobregat, de Cal Rosal a Pedret. En arribar a Berga es va poder gaudir del 2n Mercat de la Bicicleta Clàssica, amb complements i un considerable nombre d'expositors.

A part de la marxa també es va afegir, el dia abans, un recorregut ciclohistòric per Berga a càrrec de Sergi Serra, historiador i amant del ciclisme. A continuació, al local dels castellers es va fer una xer-rada, «Sud-Amèrica a vista de Pedal», a càrrec d'Adrià Escrich i Maria Xandri, que van explicar la seva experiència pel continent sud-americà, i després hi va haver un sopar de germanor i un concert del músic Carles Belda.

Aquests dies es faran públiques les activitats i els horaris de la Retrotrobada Ciclista de Berga, que viurà la quarta edició d'aquí a pocs dies.