Semblava que la pluja estava esperant expressament que acabés el pas de la Vuelta pel Bages. Just quan van acabar de passar els ciclistes ahir per Manresa i enfilaven el camí cap a la C-55 va fer acte de presència una intensa precipitació que uns breus instants va anar acompanyada de pedra. Això no va impedir que la capital del Bages sí que tingués aficionats a peu de carrer, un 500. Principalment a les cruïlles de carretera Cardona i Francesc Moragas i passeig del Riu i Muralla, amb l'antic Hotel Pere III al darrere

Era prevista l'arribada dels ciclistes al voltant de les 16 hores però van arribar una mica abans a l'esprint intermedi de Sant Joan de Vilatorrada a les 15.52 hores, situat a la carretera BV-3008 (davant del pont que va al pavelló), on el ciclista txec Zdenek Stybar (del Quick Step) va passar primer. Darrere el seguien Nikias Arndt (del Sunweb) i Nicolas Edet (Cofidis), després vencedor i líder a Igualada.

Gran expectació a Sant Joan

Un dels trams més destacats per on passava la Vuelta al Bages era Sant Joan de Vilatorrada, ja que era on era previst l'esprint intermedi de l'etapa. Al municipi bagenc hi va haver una gran expectació i l'assistència de persones va ser d'unes 300, amb gent animant els ciclistes que anaven arribant. Poc després queia la pluja intensa a Sant Joan.

Abans, els ciclistes van circular també per Sant Martí Sesgueioles, Calaf, Fonollosa i Canet de Fals. De Manresa ja es van desplaçar cap a Castellgalí i Monistrol. Va ser a la pujada al port de Montserrat que va caure el primer gran ruixat i els que eren al costat de la pancarta del coll de 2a categoria es van remullar de valent, excepte els previsors. En tot cas, també hi havia dotzenes d'aficionats que van aplaudir quan el nord-americà Peter Stetina (Trek), hi va passar en primer lloc.