L'atleta de l'Avinent Manresa Just Sociats ha aconseguit aquest cap de setmana la victòria en la prova de raquetes de neu que es va fer a la Patagònia (l'Argentina), la Copahue Extremo.

Sociats, de Sant Feliu Sasserra i establert des de fa uns quants anys a Terrassa, va formar part de l'equip català en la competició disputada en terres de la Patagònia. La Copahue Extremo 2019 tenia un recorregut de 20 km, que es feien amb raquetes de neu.

El temps del bagenc va ser, en finalitzar la prova, d'1 h 55' 42'' i va superar el seu company de la selecció catalana, Marc Toda, que va parar el cronòmetre, en 2 h 04'49''. La tercera posició final va ser per a l'esportista local argentí Alejandro Gutiérrez, que va fer un temps de 2 h 06'32''. El marge que va assolir Sociats mostra com de clar va ser el seu domini.

Atleta i corredor de curses de muntanya, Sociats està destacant també en les curses de raquetes de neu. Ha aconseguit una important sèrie d'èxits, dels quals destaquen especial la Copa d'Europa de l'any 2011 i el títol de campió d'Europa del 2014. Va ser a les Valls d'Àneu, al Pallars Sobirà, en una prova en la qual, en la categoria femenina, va guanyar Laia Andreu, osonenca establerta a la comarca del Bages.