La Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) té al seu poder la notificació oficial de la FIFA que aprova la crida del davanter de 16 anys del FC Barcelona, Ansu Fati, per a qualsevol de les seleccions espanyoles, i quan els tècnics ho creguin oportú.

Espanya ja pot disposar d'una de les joves perles del futbol mundial. Ansu Fati, que va néixer a Guinea Bissau el 2002, va marxar als 6 anys cap a Andalusia, on, a les files del Sevilla, va fer els seus primers passos com a futbolista. Als 10 anys va arribar al Barça. En començar aquesta temporada ha sorprès amb la seva irrupció en el primer equip, va fer el salt des del juvenil A i va batre rècords de registres de precocitat tant pel que fa a debutar com a marcar.

En els plans de la RFEF hi havia el de poder tenir el vistiplau de la FIFA per poder considerar el jugador com a espanyol. Ahir, des de la Federació Espanyola ja es va poder confimrar que l'organisme internacional havia validat tota la documentació i Ansu Fati ja es pot considerar seleccionable.

Els tècnics de la RFEF veuen Ansu Fati preparat per jugar a un nivell més alt que la sub-17 i per això no va ser convocat per jugar el Mundial del Brasil. Si les lesions el respecten, s'espera que sí que sigui convocat per a la selecció sub-21 que porta Luis de la Fuente o, fins i tot, per a l'absoluta de Robert Moreno, que ja el va incloure en la prellista per als partits davant Noruega i Suècia. Moreno va declarar que «el vam posar per mirar d'influir de la milllor forma possible en tot el creixement com a futbolista. No va venir, al final, pel fet que ha estat lesionat». Robert Moreno ara és qui ha de gestionar en quina selecció espanyola acaba debutant Ansu Fati.