El suís Roger Federer ha decidit prendre part en la propera edició dels Jocs Olímpics de Tòquio, que es fan el 2020. El suís va confirmar la seva presència en el quadre individual del torneig en unes declaracions que va oferir a l'Olympic Channel. Així, el suís tornarà a la cita olímpica després de no ser entre els participants el 2016, a Rio de Janeiro.

Actualment número 3 del món i líder en grans eslams guanyats amb un total de 20, Federer sap que a hores d'ara és a la recta final de la seva carrera esportiva i té intenció d'aprofitar totes les ocasions que se li presentin per continuar fent història. L'helvètic, de 38 anys, ha estat medalla d'or en la modalitat de dobles als Jocs de Pequín del 2008 i plata en individuals als de Londres en perdre la final amb l'escocès Andy Murray.

En les declaracions a l'Olympic Channel, Federer ha manifestat que «el meu cor ha decidit. Amb el meu equip hem debatut què era el millor per a l'any vinent. Però poder dur un cop més la bandera del meu país m'ha fet decidir».