L'Iberostar Tenerife, rival de diumenge del Baxi Manresa al Nou Congost, va sorprendre ahir amb una notícia que poca gent esperava. El fins ara jugador seu Kyle Singler, ala de 31 anys i 2,03 metres, ha anunciat que deixa la pràctica del bàsquet professional. El jugador va donar a conèixer la decisió a la direcció esportiva dilluns, però no a l'entrenador, Txus Vidorreta, que li va donar 14 minuts en la victòria davant del Nijní Novgòrod, en partit de la Lliga de Campions, l'endemà dimarts.

De fet, Singler es va oferir a jugar demà a Manresa com a comiat, però el club li va dir que preferia que marxés ara. El combinat insular no tornarà a casa després del duel del Congost. Dormirà a Barcelona i dilluns començarà un altre viatge, aquest cop a Montenegro, ja que dimarts juga la segona jornada de la Lliga de Campions contra el Mornar Bar.

Singler, amb experiència a l'Alacant, el Reial Madrid i la temporada passada a l'Obradoiro de l'ACB, i també als Detroit Pistons i als Oklahoma City Thunder de l'NBA, semblava adaptat a Tenerife, on vivia amb la parella. La seva decisió ha estat, oficialment, per «motius personals», i sembla que podria tornar a la seva ciutat natal, a Medford, a l'estat d'Oregon, on viu la seva família. També té un germà que juga a bàsquet, EJ Singler, als Brisbane Bullets de la lliga australiana.

L'absència de Singler pot propiciar que l'entrenador del Tenerife utilitzi més Santi Yusta en la posició de tres, la que ocupava el nord-americà, i alliberi la de dos, a la qual podria tenir més minuts en pista el danès Iffe Lundberg. Serà el primer cop que el jugador nòrdic, molt irregular en el seu rendiment fins ara, jugui al Nou Congost amb una altra samarreta. Una altra de les atraccions serà el pivot Shermadini, nominat ahir en el cinc ideal de la primera jornada de la Champions.