El Barça en va tenir prou amb un brillant tercer període per fer renunciar a la lluita pel partit un Herbalife que va plantar cara en els primers 20 minuts i va forçar un empat al descans. Però, quan els equips van tornar a la pista, el talent i el poder físic dels jugadors de Svetislav Pesic van obrir un forat inabastable per als jugadors que dirigeix Fotis Katsikaris, que van continuar oferint un nivell de joc força acceptable i van evitar una derrota molt engruixida.

Els pivots locals Nikola Mirotic i Brandon Daves, ambdós autors de 20 punts, van ser els líder de l'equip blaugrana, mentre que l'Herbalife va comptar amb bones inspiracions del català Oriol Paulí (15 punts) i de Beqa Burjanadze (14) per oferir resistència davant un rival que no va badar.

El Barça, amb la baixa d'última hora de Víctor Claver, que tenia unes molèsties en un peu, i amb les baixes conegudes dels bases, va repetir en la primera part el seu guió dels darrers partits: uns atacs ràpids i irregularitat defensiva, i es va trobar un rival que li discutia el ritme del partit. Hanga va sortir de base i Mirotic va convertir els set primers punts. L'Herbalife es va avançar amb un 14-19, al minut 8 de joc, gràcies als punts que van anotar Harper i Okoye. Però, al minut 2, el Barça es va refer i es va posar amb un 23-19 en finalitzar el primer quart. La segona unitat de l'equip illenc, amb Oriol Paulí, Costello i Burjanadze, va poder desequilibrar ofensivament, i ells discutien la jerarquia a la pintura de Davies i els triples de Kuric.

Així va ser com del 36-31 per al Barça es va passar a un 36-38 que va quedar finalment amb el 43-43 a la mitja part del matx

29-12 trencador al tercer quart

A la represa el Barça es va despertar en defensa, la clau per col·locar el que seria un parcial de 29-12 per als blaugrana, definitiu.

El Gran Canària es va trobar un mur al davant que era el principi per als contracops locals, els quals van encadenar un parcial d'11-0 que seria determinant. A les files de l'Herbalife només Paulí era qui donava senyals de vida en aquest moment del partit. Era insuficient per oposar-se a un Mirotic que era un càstig per als canaris des del perímetre i que també agafava un munt de rebots, fins a deu. A més, al festival s'hi afegia un Davies que va anotar el triple que tancava un tercer quart fonamental per als del Palau Blaugrana, que vencien de disset punts (72-55).

En el darrer quart, el Barça va baixar la intensitat defensiva i ho va aprofitar l'Herbalife, que ahir no tenia gaire idees en atac però s'aferrava a un Oriol Paulí brillant des del perímetre per situar-se a 13 punts al minut 33, quan es va situar amb un 73-60.

El Barça controlava el partit, però no l'acabava de tancar del tot. L'Herbalife, malgrat ser irregular i rebre una tècnica que se li va assenyalar a Bourousis, mantenia l'esperança (77-67) quan encara quedaven cinc minuts.

Però entre Davies, llançaments lliures de Mirotic i un triple anotat per Hanga, el Barça ja va decantar de forma definitiva el triomf, amb un 85-68 a dos minuts per a la fi de la confrontació.