Les piscines municipals de Manresa es van vestir de gala per rebre una bona part de les figures de la natació estatal i els nedadors més destacats del Canet 66 francès. La 63a edició del Trofeu Fèlix Serra Santamans, organitzat pel CN Minorisa, no va decebre ningú, ja que cada una de les proves programades va ser molt competida i l'emoció va estar present en cadascuna de les finals.

La graderia, plena per gaudir de l'espectacle, va viure una doble jornada d'alt nivell de natació amb una protagonista destacada, la nedadora mundialista del CN Sant Andreu Lidón Muñoz, que va mostrar-se intractable en les proves de velocitat, les quals va dominar de manera clara, en completar-les amb rècord del circuit català de trofeus.

Entre els esportistes sorgits de la pedrera manresana, van destacar Izan Cubillas, ara al CN Terrassa, amb un or i dos plates; Mireia Pradell, del CN Barcelona, amb dues pujades al podi, o la filla de l'olímpic manresà Jordi Carrasco, Emma Carrasco, que als 14 anys va ser vencedora en els 100 metres estils i segona en els 200 de la mateixa especialitat.

Entre els nedadors del CN Minorisa, Arnau Rovira va lluitar amb els grans en cadascuna de les proves en què va participar i va desmotrart la seva categoria. Ignasi Bernaus va mostrar les seves possibilitats, sobretot en braça. Per la seva banda, Èrik Ribes, Maria Josep Egea i Sara Jaramillo també van estar més a prop dels millors.

Una gran jornada de natació, com ja és tradicional en la competició que patrocina la Fundació Jesús Serra, de Catalana d'Occident, en el debut de la nova junta directiva del CN Minorisa que presideix Montse Gomariz. Va ser-hi també el president de la Federació Catalana de Natació, Enric Bertran; el gerent d'Aigües de Manresa, Antoni Ventura, i el regidor d'Esports de l'Ajuntament de Manresa, Toni Massegú.