Un any més, el Ral·li de Catalunya-Costa Daurada va ser un gran èxit i, a més, aquesta vegada també va acollir una fita històrica del campionat del món. No obstant això, després de 29 anys seguits disputant-se el Ral·li de Catalunya, l'any 2020 no hi haurà la prova mundial catalana a causa de la primera rotació de la FIA. El mític ral·li català tornarà l'any 2021 i també és oficial que se celebrarà en el Mundial del 2022.

Per primer cop en 15 anys, un pilot que no és francès s'ha proclama campió del món. L'estonià Ott Tänak (Toyota Yaris) va trencar ahir el domini de Loeb i Ogier, després de més d'una dècada, gràcies a la segona posició que ha obtingut en la prova catalana. L'última vegada que el vencedor va ser un pilot d'una altra procedència va ser el 2003, quan va vèncer el noruec Petter Solberg.

La prova que es va disputar ahir la va guanyar el belga Thierry Neuville (Hyundai), el qual ara mateix és segon a la general, i podria proclamar-se subcampió al davant d'Ogier, gua-nyador mundial els últims 6 anys. Seria la cinquena vegada en set anys que Neuville queda segon al Mundial. D'altra banda, Dani Sordo (Hyundai) va acabar tercer i és vuitè a la general.