El mallorquí Jorge Lorenzo, de l'equip Repsol Honda, va voler fer oficial, tres dies abans que tingui lloc a Xest el GP de la Comunitat Valenciana, la seva retirada de la competició. Lorenzo plega als 32 anys, amb 68 victòries en curses del mundial de velocitat i amb 5 títols mundials, dos de 250 cc i tres de MotoGP, els assolits en els anys 2010, 2012 i 2015.

El motiu principal per penjar el casc és «la falta de motivació» i no poder tornar a guanyar en un curt termini. «Sempre he pensat que hi ha quatre dies que són importants en la vida d'un pilot. El del debut, quan guanyes la primera cursa, quan ets campió del món, que no tothom pot aconseguir, i el dia que fas l'anunci de la retirada. Aquest dia ha arribat per a mi, la cursa de diumenge serà l'última de tota la meva carrera esportiva».

Lorenzo veu que no pot pujar al punt més alt del podi: «És cert que m'agrada molt pilotar, però, per damunt de tot, el que a mi em motiva és guanyar».

El balear opina que «aquesta és la millor decisió possible, tant per a mi com per a Honda. Som uns guanyadors i lluitar només per ser en posicions de punts mai no ens compensarà». Jorge Lorenzo va prendre la decisió de posar punt final a la seva trajectòria després del Gran Premi de Malàisia. Però ja la tenia molt meditada des que va caure a Assen, amb una lesió cervical que el va deixar fora en quatre curses del mundial. «Jo no volia prendre una decisió que fos precipitada. Ho volia provar i vaig esperar a la gira per Àsia per estar segur, per veure si em recuperava. Però no vaig trobar la motivació». Es va voler disculpar. «Em sap molt greu molt per a Honda, i molt especialment per a Alberto Puig, que va fer una aposta per mi».

El pentacampió mundial va dir sentir-se «afortuntat» per tot allò que ha aconseguit i va donar les gràcies a tots els seus equips, a la seva família i a tots els que l'han ajudat. Entre les curses que té en la memòria amb un record més especial va esmentar la del 2010 a Malàisia, que li va donar el primer títol de MotoGP, el primer títol de 250 cc el 2006 i la cursa del 2015 a Xest, que el va coronar tricampió del món de MotoGP.

Va citar «els 9 anys a Yamaha, que van ser meravellosos, amb els tres títols de MotoGP. Després jo vaig sentir que necessitava fer un canvi i vaig passar a Ducati. Va ser un impuls per a mi, tot i que vaig tenir mals resultats». Després va fer el canvi a Honda: «Vaig assolir el somni de tots els pilots que és córrer per HRC, per Repsol Honda. Però van arribar les lesions molt aviat, que van condicionar el rendiment i els meus resultats».

Carmelo Ezpeleta, com a CEO de Dorna, societat organitzadora del mundial de velocitat, va voler donar les gràcies a Lorenzo «per tot el que has fet, per ensenyar al món la vàlua del campionat. És un dia dur, però sé que el Jorge està feliç. Ha demostrat, en aquests anys, una tenacitat increïble fins aconseguir els seus cinc títols».