La berguedana Jordina Juan Sánchez, corredora del Club Orientació Berguedà (COB), ha format part de la selecció catalana que ha guanyat, en categoria infantil, el Campionat d'Espanya escolar de curses d'orientació, celebrat a Valle del Ambroz, a Extremadura.

El campionat va tenir tres curses, dues de mitja distància, una d'elles classificatòria (divendres) i la final (dissabte), en la que Jordina Juan va aconseguir la dotzena posició, a menys de 6 minuts de la primera classificada, la murciana Lucia Garcia Peñas (Juan va ser la segona corredora catalana classificada en aquesta cursa darrera de Lola Gabarró); i, finalment una cursa de relleus (diumenge), en la que Jordina Juan va aconseguir, juntament a la resta d'equip, la tercera posició, a només 3 segons dels segons classificats, també integrants de la selecció catalana.

Destacar que, la selecció catalana d'orientació també va aconseguir la primera posició del campionat en la categoria de cadet. Més enllà dels bons resultats aconseguits en aquest campionat estatal, destacar que Jordina Juan ha estat la primera corredora del COB que s'ha classificat i format part de la selecció catalana en edat escolar. Fins ara, únicament Pau Llorens hi havia arribat. Un exemple de constància i esforç per a molts nens i nenes que també volen aprendre i millorar en el món de l'orientació.