12 de desembre de 2019
12.12.2019

Bombers prepara una Vertical Montserrat més solidària i inclusiva

11.12.2019 | 23:49
Presentació de la Vertical Montserrat, dimarts a Collbató

La tercera edició de la Cursa Vertical Montserrat es farà el dia 28 de març. La prova serà limitada a un màxim de 102 participants i s'emmarca en el projecte solidari Bombers amb causa, dels Bombers de la Generalitat i l'Obra Social de Sant Joan de Déu. Té un doble objectiu: recaptar fons per finançar beques de recerca en malalties infantils i programes socials de suport per a menors amb risc d'exclusió i les seves famílies, i fomentar alhora la inclusió de les persones amb discapacitats diverses.

A Collbató es va fer dimarts la presentació de la prova i durant l'acte es van lliurar tres xecs solidaris de la Vertical Montserrat al projecte Bombers amb causa, amb un import total de 15.077,41 euros. La cursa Vertical Montser-rat consisteix a pujar les escales de servei que hi ha en el recorregut de l'estació inferior del funicular de la Santa Cova i el de l'estació superior del funicular de Sant Joan. En total, 2.180 graons en 765 metres. Es tracta d'un traçat extrem que fa d'aquesta prova la més dura de la seva especialitat de totes les que es fan a l'Estat i que forma part del circuit Towerrunning.

La cursa tindrà diverses categories, entre elles una categoria per a personal de Bombers, que hi participarà amb l'equip d'intervenció complet, és a dir, amb 25 quilos més de pes, i una altra per a persones amb discapacitats físiques, intel·lectuals o visuals. En aquest darrer cas, les persones participants aniran acompanyades d'un guia vident i units per una barra direccional. D'aquesta manera, la Vertical Montserrat vol contribuir a la inclusió de les persones amb discapacitats diferents a través de la pràctica de l'esport.

La Vertical Montserrat del 2020 ha estat apadrinada per Sergi Mingote, alpinista d'elit i esportista d'ultra resistència. Actualment és ambaixador de la candidatura olímpica d'hivern Pirineus Barcelona 2030 i president d'ONAT Foundation, organisme que dedica els seus esforços a la inclusió social mitjançant l'esport.

Una de les novetats d'aquesta edició és la categoria Som Un Equip, que és dirigida a empreses, clubs esportius i altres organitzacions que participin amb un cor-redor que les representi i un repte solidari mínim de 500 euros. Per aconseguir-ho es podran trobar eines de captació on-line al web wwww.verticalmontserrat.org.

D'altra banda, la jornada solidària de la Festa dels Valors FestaVal, que és organitzada pels Bombers de la Generalitat i la xarxa de les AMPA d'Esparreguera, tindrà lloc el 14 de març al teatre de la Passió d'Esparreguera. És una jornada amb múltiples activitats en la qual participen les escoles i instituts d'Esparreguera i gran part del teixit associatiu i comercial del municipi.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

LaLiga

Saps què pots fer en aquest espai tan exclusiu?

Alex Gallar i Pape Diamanka, jugadors de l'Girona FC, van presentar l'Àrea Movistar LaLiga, un espai que uneix la passió pel futbol, ​​l'entreteniment i les noves tecnologies.


L'últim El més llegit