Tres jugadors del CG Puigcerdà, Marc Paul, Oriol Boronat i Ignasi Granell, formaran part de la selecció espanyola que aquest cap de setmana farà d'amfitriona de la segona ronda del preolímpic masculí d'hoquei gel que es disputarà a Barcelona. Els espanyols s'enfrontaran als equips de Xina Taipei, Mèxic i Holanda, als quals hauran de superar per mantenir viu el somni, força remot, d'aconseguir una plaça per als Jocs Olímpics de Pequín 2022.

De cara a la classificació, el director esportiu d'hoquei gel de la Federació Espanyola d'Esports de Gel, Maurizio Mansi, ha assegurat que Espanya té un «equip molt bo» i que està preparada per afrontar la competició.

Segons el seu punt de vista, «Holanda surt com a favorita, però pot passar de tot. Anirem partit a partit. Jugarem a casa i tindrem l'afició de la nostra banda».

A priori, el desafiament més gran que es trobarà el combinat estatal serà el tercer i definitiu partit de diumenge davant del conjunt neerlandès, una selecció davant de la qual Espanya va ser der-rotada en el Mundial de Jaca del 2016. Per avançar a la ronda següent, l'equip espanyol, 31è classificat del rànquing mundial, haurà de superar dues fases, aquesta i una altra el febrer, i la final del proper mes d'agost.