El Barça de Xavi Pascual va ser fidel a la tradició que ha bastit durant les últimes nou temporades i va tancar l'any guanyant la Copa Asobal. Els blaugrana es van imposar a la final al CD Bidasoa d'Irun amb solvència (30 a 22) i van sumar la quinzena Copa Asobal. Per tant, el Barça ha conquerit la meitat de les 30 edicions d'aquesta competició disputades.

L'equip basc només va poder mantenir la igualtat durant els primers vuit minuts de partit. La fèr-ria defensa del Bidasoa va facilitar que els jugadors de Jacobo Cuétara s'avancessin a l'electrònic (0 a 1 i 1 a 2), però quan Dika Mem va atorgar el primer avantatge al Barça (3 a 2), els de Xavi Pascual van ajustar la seva defensa i el lateral francès, amb dos gols més, va propiciar el 6 a 4 (minut 12).

Dika Mem i Aleix Gómez van situar el 12 a 6 (minut 23), una renda de sis gols que el Barça va consolidar al descans (16 a 10).

El Bidasoa va poder evitar que els blaugrana sentenciessin durant els primers 20 minuts de la represa. Aleix Gómez va segellar el triomf en culminar un contracop al minut 51 (26 a 16). El lateral dret Dika Mem, màxim golejador del partit amb 7 gols, va ser proclamat el millor jugador de la final.

Amb aquest triomf, el Barça va allargar el seu domini en les competicions d'àmbit estatal. Ha guanyat els últims 33 títols disputats, tots des que el desaparegut BM At. Madrid va fer-se amb la Copa del Rei del 2013.