El Barça torna a ser líder solitari a l'ACB amb una victòria d'avantatge sobre el Reial Madrid en vèncer anit a la pista de l'Iberostar Tenerife. Es va combinar el seu resultat amb la inesperada derrota dels de Laso, unes hores abans, davant el Joventut en el WiZink Center. El Madrid havia tancat al Congost, i dies més tard en l'Eurolliga a la pista del Maccabi, la ratxa negra de 5 derrotes seguides i semblava que havia retrobat el bon camí. Però ahir, a casa, un Joventut que només havia vençut un dels 8 darrers partits el va sorprendre en la recta final i amb Klemen Prepelic (22 punts), que està cedit a la Penya pel club blanc, com a destacat. Cal recordar que l'eslovè es va lliurar de la suspensió de partits tot i el gest despectiu als àrbitres (va simular una escopinada) en el partit contra el Casademont Saragossa. Laso va donar ahir descans a jugadors com Campazzo, Thompkins i Taylor.

Amb diferències poc àmplies, els locals van anar davant sempre. La màxima renda va ser el 52-38 del minut 24. Però l'excés de confiança els va passar factura al darrer quart. La Penya es va posar davant amb un 75-76. Deck i Randolph van posar el 81-76 però l'últim minut seria nefast per al Madrid. La Penya va revifar i Prepelic va empatar (81-81) amb un triple, i el nou base Wroten anotava el 83-84. Va rematar Prepelic (83-86) amb triples errats per Laprovittola i Randolph a la desesperada.