El davanter uruguaià del Barça Luis Suárez va revelar ahir una clàusula del seu actual contracte pel qual renovarà automàticament pel club si la temporada vinent actua en el 60% dels partits. Suárez, que acabava contracte el juny del 2021, ho va explicar en una entrevista a RAC1.

D'aquesta manera, l'atacant blaugrana explicava que «l'any que ve, si jugo el 60% dels partits per als quals estigui disponible, renovo automàticament». Aquesta informació no es coneixia i no es va donar en el moment de la seva anterior renovació pel Barça.

Respecte de la seva lesió, que es va acabar d'agreujar en les semifinals de la Supercopa d'Espanya a Aràbia Saudita, va explicar que «estava jugant com jugava perquè estava acostumat a fer-ho amb dolor. Això et fa forçar altres zones del genoll. Soc molt fort davant de les crítiques que rebo per la lesió i també estic molt fort de cara a tornar com abans millor». Així, podria tornar al principi de maig, quan faci quatre mesos que va passar pel quiròfan.

Suárez ja va ser operat a final de la temporada passada, després de lesionar-se a Liverpool. Es va perdre la final de la Copa del Rei a Sevilla contra el València, però va estar disponible per actuar en la Copa Amèrica. Ara podria retornar el maig i també ser convocat per al torneig continental, que torna a tenir lloc aquest estiu.

La baixa de Suárez no va ser resolta pel Barça en el mercat d'hivern i la lesió de Dembélé va conduir al fitxatge de Braithwaite.