El FC Barcelona va tornar ahir divendres a la feina amb una primera sessió d'entrenament, després de 56 dies d'inactivitat i en solitari, per preparar el possible retorn a LaLliga Santander.

Després d'arribar amb els seus vehicles ja vestits amb la roba de treball, amb guants i mascaretes, els jugadors es van repartir en diferents grups en diversos espais de la Ciutat Esportiva Joan Gamper (Camp Tito Vilanova, Camp 2 i Camp 3).

El capità Leo Messi va ser el protagonista de la primera imatge facilitada pel club i, com la resta dels seus companys, va poder tocar pilota després d'aquests 56 dies de confinament i de pla de treball específic a casa seva. També es va exercitar el davanter uruguaià Luis Suárez, el fitxatge del confinament segons el segon entrenador, Eder Sarabia, perquè està a punt d'acabar la recuperació de la lesió de genoll i de la intervenció de mitjan gener.

El tècnic blaugrana, Quique Setién, amb mascareta com la resta de el cos tècnic -no així els jugadors, que van deixar l'obligada distància de seguretat mínima de dos metres amb els seus companys-, va dirigir una primera sessió amb presència del filial.

Qui no va trepitjar la gespa dels terrenys de Sant Joan Despí va ser el francès Ousmane Dembélé, lesionat de llarga durada; cal recordar que la fitxa a LaLliga l'ocupa el davanter danès Martin Braithwaite, fitxat fora del mercat hivernal al Leganés per cobrir la seva plaça.

Mentre al FC Barcelona no s'ha detectat cap positiu per coronavirus, LaLliga n'ha detectat cinc casos després de les analítiques fetes als jugadors. Tres a Primera Divisió i dos a Segona.