El pilot balsarenyenc Guillem Farrés va llançat cap al títol en la categoria de MX125 del Campionat d'Espanya de motocròs, que aquest cap de setmana ha viscut la seva tercera cita doble a Montearagón, a Toledo. El bagenc de Gas-Gas compta les curses per victòries i no ha fallat a la cita en les dues proves, una disputada dissabte, i l'altra diumenge, amb la qual cosa és líder destacadíssim d'un campionat que s'ha de reprendre el novembre.

El cap de setmana també va ser positiu per al pilot de Sant Salvador de Guardiola Simeó Ubach, que va fer un podi, en una de les dues mànigues, en quedar en tercera posició. En l'altra cursa va ser cinquè i puja fins a aquesta mateixa posició en el campionat de la categoria Elit MX2.

Superioritat total

El domini de Farrés en la categoria és absolut. Ja havia aconseguit la victòria en les tres proves anteriors, dues a Talavera de la Reina, ben a prop d'on s'ha corregut aquest cap de setmana, i dues a Motorland, a Aragó. Dissabte va guanyar amb una gran facilitat, amb gairebé mig minut de diferència respecte del segon classificat de la general, el seu company d'escuderia David Braceras i diumenge va vèncer el mateix corredor. Ara té 32 punts d'avantatge al capdavant de la classificació quan queden dos caps de setmana i quatre curses per córrer, dues a Calataiud i dues més a Bell-puig, previstes per al novembre. Sembla impossible que perdi el títol.

Pel que fa a Ubach, va treure partit del fet que Samuel Nilsson, que era cinquè, no puntués en la primera cursa per ascendir al cinquè lloc de la general. Aquest diumenge ha estat tercer en la segona prova, en què ha quedat a poc més d'un segon del segon lloc. En el seu cas també li falten dues proves i és només a dos punts del quart classificat.