Hi ha la Gioconda de Da Vinci, el Guernica de Picasso, La nit estelada de Van Gogh i després ja deu venir l'exhibició de Max Verstappen (Red Bull), ahir, al Gran Premi 70è aniversari a Silverstone. Una obra d'art per posar fi al domini dels invencibles Mercedes. Ara gairebé invencibles perquè hi ha Verstappen, que vol lluitar amb ells. Novena victòria per a ell al davant de Hamilton i Bottas, que van passar per un infern amb els pneumàtics. Bottas va fer els deures a la sortida.

El punt més crític per perdre la cursa era allà. O això esperaven els Mercedes. No sabien el que havia de venir. Hamilton no va fallar a la seva cita i va pressionar el seu company d'equip. Més per fer la por que amb intencions de situar-se al davant. Els de Brackley van barallar-se durant cinc segons i després, a volar. El que va volar en direcció contrària va ser Vettel, que va afegir una altra virolla a la col·lecció. Quin any de l'alemany.

Però el que semblava que havia de ser un altre passeig militar dels Mercedes va acabar en malson. No comptaven amb el factor Mad Max. Verstappen lliscava sobre la pista amb una delicadesa i una gestió dels seus pneumàtics que fins i tot va fer aixecar les sospites de Hamilton: «Ha de tenir menys pressió o alguna cosa». Max Verstappen aguantava en pista mentre que els pneumàtics durs dels Mercedes es fonien després de la seva primera parada. Al box dels de Brackley començaven a fer olor de cremat i així li ho deien als seus pilots: «Verstappen és un perill real». I tan real. Quan va parar va sortir just darrere de Bottas. Va durar poc aquí. Li va arrencar els adhesius a la primera oportunitat d'avançament que va tenir.

Error dels mecànics de Sainz

Darrere, Sainz va allargar molt el primer stint per tenir opcions de punts en els compassos finals de la cursa però un error dels mecànics a la seva parada a boxes ho va tornar a arruïnar tot. Mclaren no acaba de funcionar bé. I el pilot madrileny està de mala sort.

L'interès seguia situant-se en la lluita per la victòria. Verstappen va destrossar el seu segon stint per aturar quan ho fessin els Mercedes. Així va passar. Va entrar Verstappen al mateix temps que Bottas i així va cobrir la primera plaça. No esperaven que Hamilton intentés anar fins al final. Va veure venir el llop i va entrar corrent a buscar un últim joc de pneumàtics per a les últimes deu voltes. No per guanyar sinó per passar a Bottas. El finlandès també es va oblidar de Verstappen per protegir la segona plaça però amb la diferència de pneumàtics tan abismal tampoc hi va haver lluita. Hamilton va passar sense problemes per recollir la segona plaça. El boig de la classe va tancar la seva obra d'art vacil·lant fins i tot al seu enginyer de pista: «T'has hidratat bé durant la cursa?». Gairebé a una mà. La seva novena victòria en la seva carrera esportiva per batre, a la fi, els Mercedes. La bogeria de Verstappen mou muntanyes. Sainz va tancar un mal cap de setmana fora dels punts (tretzè).