L'atleta de Sant Pere de Ribes Josep Morales i la corredora reusenca Núria Gil es van proclamar ahir campions de Catalunya de curses de muntanya en ser els millors esportistes catalans a la Berga-Rasos-Berga.

El guanyador de la clàssica prova berguedana, en categoria masculina, va ser el corredor andalús independent Juan Javier Jiménez, que va completar els 26 km i els 1.700 m de desnivell positiu en 2 h, 19' i 39''. En no puntuar aquest esportista pel català, el nou campió de Catalunya va ser el segon classificat, el ribetà Josep Morales (AE Talaia), amb un registre de 2 h, 22' i 42''. Van flanquejar Morales al podi Wifred Lladó (CEM la Cameta Coixa) i Marc Traserra Pujol (CE Voltreganès).

La cinquena, la sisena i la setena posició van correspondre a corredors de les nostres comarques. El berguedà Xavi Tomasa (CQuie Trail-Inverse) va assolir el cinquè lloc amb un temps de 2 h, 24' i 6''. Sergi García (Club Cerdanya Pirineus) va ser sisè (2 h, 25' i 34'') i el corredor del Club Excusionista Callús Arnau Montiel va ser setè a la línia d'arribada (2 h, 27' i 38'').

En categoria femenina, Núria Gil Clapera (CE l'Areny) es va imposar al campionat de Catalunya i a la Berga-Rasos-Berga en aturar el cronòmetre en 2 h, 52' i 52''. La segona classificada, Núria Hospital (Club Camí dels Ibers), va requerir sis minuts i dos segons més que la guanyadora per completar el recorregut, i Montse Martínez, amb una marca de 3 h, 0' i 20'', va ser tercera.

Les corredores més destacades de casa nostra van ser Marta Llagostera (CM Monistrolenc), cinquena, amb un temps de 3 h, 2' i 19'', i Marta Muixí (Collbaix Celler El Molí), vuitena, amb un registre de 3 h, 7' i 23''.

Tres títols per a corredors locals

Pel que fa a les dues proves que van formar la Berga-Queralt-Berga, tres dels sis títols van ser per a corredors berguedans. Carla Esclusa (AE Mountain Runners) va ser la millor en categoria júnior femenina (1 h, 21' i 4''); Pau Guitart (Club Esquí Berguedà) es va imposar entre els corredors juvenils (1 h, 1' i 3'') i Berta Guitart (AE Mountain Runners) va ser la millor fèmina cadet (54' i 19'').

Fialment, 72 corredors van participar en la primera edició de la Baixada Rasos de Peguera-Memorial Xavi Batriu, una prova de caràcter participatiu en què els millors registres van ser per a Josep Roset i Ariadna García.