Fins i tot en plena pandèmia de la covid-19, amb seny, precaució i les lògiques i pertinents mesures sanitàries, voler és poder. Així ho van deixar palès aquest diumenge, a la capital del Berguedà, els membres dels Joves Atletes de Berga (JAB) i del Club Esquí Berguedà (CEB).

Enlloc de renunciar a organitzar, enguany, dues de les proves més emblemàtiques del calendari esportiu berguedà, els 5 km Urbans i la Berga-Rasos-Berga, una cursa de muntanya de 26 km i 1.700 m de desnivell positiu, que es complementa amb la Berga-Queralt-Berga (de 13,5 km i 800 m de desnivell), que s'havien de disputar l'abril i el maig, respectivament, és a dir, en ple confinament, ambdues entitats van optar per unir esforços. I així van organitzar una completa matinal atlètica que va incloure, a més, la primera edició de la Baixada Rasos - Memorial Xavi Batriu, per homenatjar a l'escalador i membre del Club Esquí Berguedà que va morir en un tràgic accident el febrer passat.

La valentia i atreviment d'ambdós clubs va propiciar un èxit organitzatiu i de participació. Les 600 places previstes per prendre part en alguna de les quatre proves es van exhaurir i ahir, quasi 500 corredors, 487 exactament, van prendre part a la reeixida matinal atlètica i, per primera vegada, la Berga-Rasos-Berga i la Berga-Queralt-Berga van esdevenir els campionats de Catalunya de curses de muntanya de les categories sènior, la primera, i júnior, juvenil i cadet, la segona.