El Govern de la Generalitat va aprovar ahir un decret llei que habilita el Consell Català de l'Esport (CCE) per atorgar ajuts extraordinaris i d'emergència per valor de 25 milions d'euros per fer front a la suspensió de l'obertura al públic de les instal·lacions esportives a Catalunya, motivada per les mesures restrictives adoptades per fer front a la segona onada de la pandèmia de la covid-19.

Aquest decret llei faculta el consell per a la convocatòria, la tramitació i la resolució d'aquesta línia d'ajuts extraordinaris i d'emergència amb l'objectiu de garantir-ne la màxima simplificació i celeritat administrativa. Es tracta d'ajuts pensats específicament per pal·liar els efectes de la resolució del 29 d'octubre, per la qual es prorroaven i es modificaven les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de covid-19 al territori de Catalunya, i que preveia, entre d'altres, la suspensió de l'obertura al públic de les instal·lacions esportives, tal com ha succeït posteriorment.

Maneres de disposar-ne

Poden optar a aquests ajuts les persones titulars de la gestió d'instal·lacions esportives a Catalunya, tant entitats esportives, com ara clubs, federacions i consells esportius, com empreses del sector, principalment gimnasos, i en queden exclosos organismes locals de Catalunya, per als quals aquest decret llei crea un fons extraordinari addicional 2020, les persones jurídiques participades en més d'un 50% per capital públic i els professionals autònoms, que també disposen d'una partida específica d'ajuts per part del govern català.

D'aquesta manera, l'executiu autonòmic pretén pal·liar els efectes econòmics derivats del tancament de les instal·lacions del sector de l'esport i de l'activitat física a Catalunya. La partida de 25 milions vol contribuir a afavorir la sostenibilitat econòmica d'aquest sector, així com contribuir al manteniment i a la continuïtat de la seva activitat.

Dimecres passat va tenir lloc a la plaça de Sant Jaume de Barcdelona una manifestació convocada per la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) per reclamar la reobertura de les instal·lacions amb l'explicació que es considera un sector segur. De moment, dilluns que ve podran obrir instal·lacions a l'aire lliure i les piscines cobertes.