La disputa de l'última jornada de la primera fase dels quatre grups de Tercera Divisió va permetre certificar al CEFS Santpedor Construccions 360 i al Guixés Fibra FS Solsona la classificació per integrar-se al grup 2n de la Fase d'Ascens en el segon tram de la lliga. Ambdós equips van signar el tercer lloc final en els grups 3r i 4t de la primera fase, respectivament, una consecució que els permet lluitar per pujar a Segona B.

De fet, els bagencs van segellar l'accés a la Fase d'Ascens el dimecres, 24 de febrer, en imposar-se al pavelló Rafa Martínez al sabadellenc Grups Arrahona Studi Barcelona per 5 a 2, en partit ajornat corresponent a la 15a jornada.

Per la seva part, el Guixés Fibra FS Solsona va jugar-se en un decisiu últim duel la classificació amb el seu màxim oponent, La Sentiu. Els solsonins havien de guanyar per ser tercers i ho van aconseguir (6 a 4).

El CEFS Santpedor Construccions 360 i el FS Solsona conformaran el grup 2n de la Fase d'Ascens conjuntament amb el Pou Escorial, Olímpic la Floresta, FS Linyola i CFS Laguna (Cambrils). En finalitzar les deu jornades de la fase regular, el millor equip del grup dirimirà la plaça d'ascens directe a Segona B amb el primer classificat del grup 1r.