El València Basket ha anunciat la contratació del tècnic Joan Peñarroya (Terrassa, 1969), exjugador i extècnic del Manresa i fins ara al Burgos, que es farà càrrec del seu primer equip masculí la propera temporada després de decidir el club i Jaume Ponsarnau, dijous passat, no renovar el contracte que els va unir les tres anteriors temporades. Un cop descartada la seva continuïtat, el València va obrir la negociació amb Peñarroya, a qui ja havia avisat que podria presentar-li una proposta si finalment Ponsarnau no continuava. El també exentrenador del Manresa ha fitxat pel Saragossa.

Ambdues parts, com és habitual en el València amb els seus entrenadors, han firmat un acord per una temporada, un curs durant el qual l’equip disputarà l’ACB i l’Eurocup, la conquesta de la qual serà el gran objectiu com a via de retorn a l’Eurolliga

Després de finalitzar la seva carrera com a jugador, que va incloure 426 partits a l'ACB entre el Manresa, el Lleó i l'Ourense, Peñarroya va iniciar la seva carrera com a entrenador el 2006 a l'Olesa de la Lliga EBA. El 2010 va donar el salt a la LEB Plata amb l'Andorra, club en el que hi va estar vuit temporades i que va pujar primer a la LEB Or i després a l'ACB, i va conduir l'equip pirinenc a disputar la Copa del Rei i l'Eurocup.

Després d'una campanya notable al Baxi Manresa, la 2018-19, va fer ús d'una clàusula de sortida per deixar l'entitat i firmar amb el Burgos, amb el que, a més d'estar en la part mitja-alta de la classificació a l'ACB, ha conquerit les dues últimes edicions de la Basketball Champions League de la FIBA i la Intercontinental en imposar-se a l'Asociación Atlética Quimsa argentí.