Medalla d'or als 3.000 m obstacles al matí i medalla d'or en els 1.500 m a la tarda. Aquest va ser el botí i l'excel·lent actuació de la migfondista Bethelhem Manzano (Avinent Manresa) en els Campionats de Catalunya sub-20, que van tenir lloc diumenge a l'Estadi Joan Serrahima de Barcelona. Una competició on el club blanc-i-vermell va obtenir cinc podis, mentre que el Petromiralles-CA Igualada en va aconseguir mitja dotzena, inclosos tres títols catalans.

L'atleta de Balsareny va córrer en 11.35.81 la final dels obstacles i va entrar a meta tres segons per davant de Laura Prieto (FC Barcelona), segona amb 11.35.81, i amb la tercera classificada, Laura Torres (Ripollet UA) a molta distància (11.55.80).

Unes hores més tard, Manzano va tornar a ser la primera a la línia d'arribada, en aquesta ocasió a la cursa dels 1.500 m, que va completar en un temps remarcable de 4.42.97. Andrea Alemany (Lleida UA), va ser segona amb 4.45.41, i Clara Las Heras (4.50.79), tercera, ja molt enrera, amb 5.25.50.

Biel Salas (Avinent Manresa) va guanyar amb solvència la final dels 110 m tanques, amb 14.58, després d'establir a les semifinals una nova millor marca personal amb 14.53. La plata va correspondre al blaugrana Pol Altimira, amb 14.74, i el bronze a Joan Pané (L'Hospitalet At.), amb 14.75. L'igualadí David Muñoz (Petromiralles-CA Igualada) es va quedar amb la quarta plaça, amb un temps de 15.55.

Nerea Pérez, saltadora de perxa ARXIU/OSCAR BAYONA

Nerea Pérez es va enfilar fins els 3.65 en el salt de perxa i va merèixer la medalla de plata, superada només per Clara Fernández (Nike), que va arribar a 3.80. L'atleta de l'Avinent va intentar també superar aquesta alçada, però va cometre tres nuls. El bronze va ser per Mar Buyreu (Cornellà), amb 3.55. L'altra manresana en concurs, Meritxell Lladó, va ser 7a, amb 3.45.

En els 1.500 m en categoria masculina, Marc Fernández (Avinent) va ser tercer, amb 4.17.39, superat només per Eric Guzmán (New Balance), amb 4.14.75, i Daniel Martinez (UA Barberà), amb 4.16.59.

Altres resultats del club manresà van ser els quarts llocs de Maria Salabert en 400 m (59.88, marca personal) i Pau Santanach en pes (11.86, marca personal). Eric Requena va ser 5è en martell amb 32.45, i Biel Díaz 6è en 400 m tanques (58.96, marca personal).

Les medalles d'or d'Àlex González en javelina i Marta Gallo i David Muñoz en llargada van ser la punta de llança de l'extraordinària actuació del Petromiralles-CA Igualada, que va firmar sis podis en total.

Podi del salt llargada en categoria masculina, amb David Muñoz (1r) i Aitor Caldito (2n) PETROMIRALLES-CA IGUALADA

La final de llargada en la categoria masculina va tenir un destacat protagonisme igualadí. David Muñoz es va penjar l'or amb un millor salt de 7.04 (no homologable perquè el vent va ser de 2,9 m/s a favor) i Aitor Caldito la plata amb 6.68. Rera seu, el darrer calaix del podi el va ocupar Claudi Gómez (CA Sant Celoni), amb 6.37.

En l'apartat femení, Marta Gallo va dominar amb claredat, ja que la saltadora anoienca va arribar a 5.75, mig metre més que Andrea Acera (CA Nou Barris), que va ser segona amb 5.22. Martina Roig (CA Molins) va acabar tercera, amb 5 metres justos.

Àlex González va enviar el dard de 800 grams a 57.31, 39 cm més que el millor llançament de Roger Mogas (Cornellà At.), amb 50.92. El bronze se'l va adjudicar Albert Alique (FC Barcelona), amb 49.70. David Muñoz, l'altre javelinista en la final va acabar 6è amb 47.58.

Roger Súria, al segon graó del podi dels 3.000 m obstacles PETROMIRALLES-CA IGUALADA

Roger Súria va obtenir una destacada segona plaça en la prova dels 3.000 m obstacles, amb un temps de 9.54.40 superat només per Marc Fernández (AA Catalunya), amb 9.43.87. Ismail Atriki (Geieg) va fer tercer, amb 10.53.27.

En el salt d'alçada, Edgar Climent (U. Colomenca At.), amb 2.09, i Tyler Hope (FC Barcelona), amb 2.07, van ser inabastables per a la resta de competidors, el millor dels quals va ser el també igualadí Pol Roca amb 2.00 i medalla de bronze.

Els altres resultats del Petromiralles van ser el ja esmentat 4t lloc de David Muñoz als 110 m tanques, amb 15.55 a la final i 15.36 en semifinals; la 4a posició de Laia Planas en alçada (1.57), el 5è d'Aleix Llorens en disc (38.17) i el 12è de Carla Elías en perxa (2.75).

En la classificació per clubs, el Petromiralles va quedar 5è, amb 61 punts, i l'Avinent 6è, amb 57.