El Barça i Leo Messi podrien anunciar entre avui i demà la renovació del jugador argentí pel club blaugrana, que en realitat seria un fitxatge, per les properes cinc temporades, segons va avançar ahir el diari L’Esportiu. Les informacions diuen que el club blaugrana ja té el vistiplau de La Lliga per inscriure el davanter, un cop sembla que ha fet forat suficient en la seva massa salarial.

Segons la notícia, signada pel periodista Ferran Correas, Messi firmaria per cinc anys i la clàusula de rescissió pujarà a 600 milions d’euros. Des del club, però, no es descarta que l’estrella de l’equip només compleixi els dos primes anys i després faci realitat un dels seus desitjos, el d’anar a jugar la Lliga dels Estats Units, probablement després del mundial de Qatar.

Segons L’Esportiu, l’acord enter el club i el pare i representant de Messi es va tancar dilluns i el jugador descansa a Argentina després d’haver guanyat dissabte la Copa Amèrica. El jugador hauria acceptat una rebaixa important del seu sou tenint en compte les dificultats econòmiques que viu el club. D’aquesta manera, cobrarà una quantitat en concepte de prima de renovació i la seva fitxa per a la primera temporada era de 20 milions d’euros, fet que ajuda al Barça a complir la normativa de La Lliga pel que fa a la massa salarial. El segon any serà més alta i Messi cobrarà una altra quantitat important si es trenca la relació entre totes dues parts el 2023. Si ell segueix al Barça, la xifra aniria decreixent. Sembla que el president de La Lliga, Javier Tebas, ja ho hauria validat.

Saúl per Griezmann, més a prop

Una de les condicions perquè la massa salarial del Barça baixi és desprendre’s de jugadors i un dels que té la fitxa més alta és Antoine Griezmann. El Barça sembla que estaria d’acord a intercanviar-lo pel jugador de l’Atlètic de Madrid Saúl Ñíguez. A la junta hi havia debat sobre aquesta qüestió, ja que no volia que es repetís un cas Suárez, però les obligacions financeres del club sembla que empenyen cap a aquest final.