El ceretà Kilian Jornet (Salomon) ha fet bons els pronòstics i s'ha imposat en la Ultra Pirineu que s'ha celebrat dissabte a les 05.30 h amb sortida i arribada a Bagà. La cursa, de 100 quilòmetres i 6.600 metres de desnivell positiu, també ha vist una gran sisena posició del cabrianès Lluís Ruiz, dels Mountain Runners del Berguedà.

Jornet ha assolit la victòria amb un temps total de 10 hores, 24 minuts i 44 segons entre la seva sortida de divendres des de la plaça Porxada de Bagà i l'arribada. El segon classificat ha estat el guanyador de la passada edició, el rus Dmtry Mityaev, de l'Adidas Terrex, a 12 minuts i 57 segons del triomfador, i la tercera ha plaça ha correspost al francès Aurélien Dunand-Pallaz, a 19.45.

Lluís Ruiz, un habitual d'aquest tipus de proves, ha estat sisè, a 39 minuts i 27 segons del guanyador, amb un registre d'11 hores, 4 minuts i 11 segons. S'ha classificat darrere del romanès Ionel Cristian Manole i de Zaid Ait Malek Oulkis, del club Temjimbee. En la prova femenina, la victòria ha estat per la cantàbrica Azara García, amb un temps de 12.29.42.

De les altres curses disputades fins ara durant el cap de setmana, pel que fa las participants de casa nostra, els millors resultats han estat un cinquè lloc de Jordi Bolet, del Club Esportiu Cerdanya Pirineus, en la cursa de nit i la 27a posició de Sergi Padullés, dels Mountain Runners, en la marató.