Els Memphis Grizzlies ha guanyat aquest dijous a la matinada els Oklahoma City Thunder per 73 punts (152-79), una enorme i històrica diferència en el marcador que suposa un nou rècord a l’NBA. Fins ara, el marge més ampli en un partit de la lliga nord-americana corresponia a un matx del 17 de desembre de 1991 en que els Cleveland Cavaliers van destrossar els Miami Heat per 68 punts (148-80).

Els Grizzlies (12-10), on juga l’espanyol Santi Aldama, han superat aquesta marca en una nit perfecta que els ha permès desintegrar els Thunder (6-16), que són un dels pitjors equips d'aquesta temporada. Aldama s'ha unit a aquesta festa històrica dels Grizzlies amb la seva millor actuació des que va aterrar a l’NBA. El novell espanyol ha estat el tercer màxim anotador del seu equip i ha jugat 28 minuts, durant els quals ha sumat un doble doble de 18 punts (8 de 16 en tirs), 10 rebots, 3 assistències, una recuperació i un tap.

Les estadístiques al final del partit reflecteixen la magnitud de la pallissa dels de Memphis. Nou jugadors dels Grizzlies han superat els 10 punts amb Jaren Jackson Jr. com a màxim anotador amb 27. El conjunt local ha estat letal amb un 62,5% d’encert en tirs de camp i un 52,8% en triples (19 de 36). Per contra, els Thunder només han encistellat el 32,9% dels seus tirs i el 28,9% dels seus intents de tres (11 de 38).

De fet, l’equip de Memphis ha trencat diversos rècords de franquícia: més diferència en una victòria, més punts, més punts dels jugadors de banqueta, assistències, percentatge de tirs de camp, més avantatge durant un partit i millor +/– (els punts a favor menys els punts en contra en el temps en què un jugador determinat està en pista), que ara ostenta Santi Aldama amb 52.

Al descans, l’avantatge local era ja de 72-36 i la màxima diferència que han aconseguir els Grizzlies al llarg del duel ha estat de 78 punts ja en l’últim quart.