Sense notícies de la lesió de Rafael Nadal. El 13 vegades campió de Roland Garros s'ha imposat sense problemes a l’australià Jordan Thompson per un triple 6-2, en tot just 2 hores i 1 minut.

«Vinc a jugar al tennis», havia dit Nadal a la seva arribada a París. Volia oblidar-se d’aquest peu esquerre que el turmenta. I ha pogut fer-ho en la seva estrena a la central de Roland Garros. Des del primer punt en joc ho ha demostrat. Res d’especular. Al màxim. Directe, contundent i agressiu en cada cop. No volia donar cap opció a Thompson per evitar sorpreses. El tennista australià (82 mundial) no és un especialista en terra, però és un jugador amb un bon servei, bons cops, que sobre una pista humida com ahir estava la central Philippe Chatrier, per la pluja que havia obligat a tancar el sostre en els dos anteriors partits, podria defensar-se.

Thompson no ho ha aconseguit. Nadal l'ha fet fora de la pista. L’australià es desesperava amb els míssils grocs que li arribaven de l’altre costat de la xarxa, amb pes, velocitat, acceleració i efectes.

Nadal ha estat pletòric, concentrat i sense símptomes de molèsties físiques. Els seus desplaçaments per la pista eren ràpids i fins i tot ha esprintat en alguna de les deixades que Thompson ha intentat per descol·locar-lo, buscar algun punt feble.

En 41 minuts, Nadal s'ha adjudicat el primer set, cedint només dos jocs. El segon l'ha guanyat una mica més ràpid, en 39 minuts i cedint dos jocs més. I el tercer en 41 minuts amb uns altres dos jocs perduts. Impecable.

Si el dia anterior Carlos Alcaraz havia tingut el seu bateig de foc a la Philippe Chatrier amb una victòria clara contra Juan Ignacio Londoro, Nadal no ha volgut ser menys. El balear ha firmat la majoria de les seves 106 victòries a Roland Garros (comptant la d’aquest dilluns), sobre aquest escenari que ha tornar a trepitjar per 18a vegada des que va guanyar el seu primer títol el 2005.

Superada amb nota la primera prova, Nadal s’enfrontarà dimecres, en segona ronda, al vencedor del partit entrer Corentin Moutet o Stan Wawrinka.