La nedadora nord-americana Anita Álvarez va protagonitzar aquest dimecres el gran ensurt de la jornada als Mundials de Budapest en desmaiar-se mentre feia el seu exercici a la final de solo lliure de natació artística sincronitzada.

Un contratemps que es va quedar només en una anècdota gràcies a la ràpida intervenció de la seva entrenadora, la catalana Andrea Fuentes, que no va dubtar a llançar-se a la piscina per rescatar la seva pupil·la.

Després d’abandonar la piscina en llitera, la nedadora es va recuperar i es troba fora de perill, tot i que, segons ha informat l’equip nord-americà, se sotmetrà a diferents proves en els pròxims dies per revelar les causes de l’esvaïment.

«En una altra ocasió també vaig haver de socórrer-la, però no va ser tan greu. Avui ha estat dos minuts sense respirar», ha explicat a la premsa Fuentes. «Quan una nedadora acaba, el primer que fa és respirar, ella s’enfonsava i ningú reaccionava, així que m’he tirat jo», ha concretat.

La nedadora nord-americana va començar a esvanir-se a l’aigua i Fuentes va haver de llançar-se per treure-la de la piscina, ajudada per un auxiliar del campionat. «Els metges insisteixen que tot està bé [...] Els esportistes posem el cos al límit, ha descobert avui on és el seu límit», ha comentat per afegir que, «Estic que no m’ho crec. L’Anita no respirava. L’he intentat despertar a bufetades i obrint-li la mandíbula».

La nord-americana va finalitzar en setena posició la prova amb una puntuació de 87.6333, just per darrere de la barcelonina Iris Tió, que va acabar sisena.