El CA Igualada Petromiralles i l’Avinent Manresa tenen possibilitats d’obtenir medalla en els Campionats d’Espanya sub-20 que tindran lloc durant tot el cap de setmana a Torrent (València). L’opció més clara per als igualadins és la de Roger Súria en els 3.000 obstacles i, en el cas dels manresans, la de Nerea Pérez en el salt de perxa.

Súria té, amb 8.55.6, la marca mínima per participar en els propers mundials de la categoria, que es faran el mes que ve a Cali (Colòmbia). A més, disposa de la segona millor marca de tots els participants, a quatre segons del primer, i intentarà, demà a partir de les vuit menys cinc del vespre, pujar al podi.

Pel que fa a Nerea Pérez, de l’Avinent, és la tercera de l’any en perxa amb 3,80 metres i, per tant, ha d’aspirar també a pujar al podi. La seva final serà demà a les sis i cinc de la tarda.

De la resta de participants de l’Avinent Manresa, hi ha tres atletes més que tenen marques per arribar a llocs de finalista. D’aquesta manera, el santfruitosenc Jan Díaz és el sisè de la temporada en el salt de llargada, amb un millor intent de 7 metres i 11 centímetres. Ell mateix també té el vuitè millor registre en els 110 metres tanques, amb un temps de 14.52. En aquesta prova disputarà avui les sèries i en el salt, la final és demà.

També en els 110 tanques, Biel Salas, que ja va participar en l’estatal absolut, també competirà en aquesta prova a Torrent i té el setè millor temps de tots els participants, amb 14.48.

De la resta de competidors de l’Avinent, Sergi Garcia té l’onzena millor marca en disc (39.18), Xènia Pubill, la tretzena en 400 metres (59.80) i Laia Olmedo, la 21a en 100 tanques (15.40).

Pel que fa al CAI, també té opcions de podi Àlex González, que avui a les 18.05 hores participa en la final de javelina amb el cinquè millor registre (61,28 metres). En un altre llançament, el de disc, Aleix Llorens és desè de l’any, amb 40.59. La final també és avui. En una hora i mitja de diferència, Júlia Solé participarà en les semifinals de 800 i 1.500 metres, amb el 20è i 25è registre, respectivament. Finalment, en salt d’alçada, Isaac Balta arribarà demà a la final amb 1,95 metres, l’onzena millor marca de tots els competidors.