Enguany van obrir l’estació l’11 de novembre, i a ser la primera estació francesa i del Pirineu a iniciar la temporada d’esquí. Contents?

Sí. Vam poder obrir per la quantitat de neu que va caure. També, i molt important, pel treball previ fet aquest estiu, en què vam modificar els perfilats orogràfics de les pistes, cosa que ha permès que la neu quedés emmagatzemada en els punts que desitjàvem, per poder-la treballar posteriorment. El fet de poder obrir parcialment l’estació en una data tan poc freqüent i avançada a les previsions, ha suposat una cadena de reaccions, informacions i comentaris positius que ens beneficien molt. Val a dir que nosaltres sempre hem dit que l’obertura oficial de la temporada a l’estació de Porté-Puymorens serà el dia 6 de desembre.

Mai abans s’havia obert tan d’hora. És històric?

No tenim en el record l’obertura de l’estació un 11 de novembre. Però sí que és cert que les possibilitats reals de poder-ho fer també hi eren altres anys per aquestes dates. Porté-Puymorens ha arribat a tenir més gruixos de neu que aquest any.

Per què hi ha tanta neu a Porté-Puymorens?

L’orientació de l’estació és de cara al nord. Això ens beneficia molt tant des del punt de vista de precipitacions com en el manteniment de la qualitat de la neu. La producció de neu a Porté-Puymorens només és possible des de la cota 1.600 metres fins a la 1.900 metres. La resta, que és des de 1.900 metres a 2.500 metres, és neu natural. Això és una realitat i un regal que ens dóna la natura, cada any.

Tenen novetats aquesta temporada?

Una de les principals novetats és la millora en la producció de neu, que ens ha de garantir poder connectar les cotes baixes i mitjanes de l’estació. També obrim una àrea d’aparcament d’autocaravanes que disposa de tots els serveis necessaris per a una bona estada (electricitat, aigua potable i buidatge d’aigües grises i negres). I un altre dels serveis que entren en funcionament és la possibilitat de llogar bicicletes elèctriques a l’estació.

I no ens oblidem del diari de Porté-Puymorens...

És el nostre diari! Una publicació on expliquem com funciona la nostra estació: els remuntadors, la producció de neu i altres serveis i instal·lacions. I fem arribar als usuaris les nostres promocions i ofertes.

Quant a promocions, continuen sent potents, oi?

Aquests últims anys hem tingut una política de promocions molt ponent que beneficia especialment les famílies. Quant costa per a una família de quatre membres (2 adults i 2 infants o adolescents), esquiar a Porté-Puymorens? Doncs, 100 euros. Una família de 3 membres? 75 euros. Tenim fins i tot un forfet de temporada per a famílies monoparentals (cal presentar el llibre de família).

A mi m’agrada el pagament del viatge en direcció nord del peatge del túnel del Cadí.

[Somriu] El túnel ha estat una eina dinamitzadora de tota aquesta zona. Però per a molta gent és un autèntic mur. Nosaltres vam pensar que una bona iniciativa seria pagar el cost del peatge, pensant en aquells 4 adults que volen fer una escapada a la neu i que el túnel (25 euros, anar i tornar) els frena.

I el paquet de 4 estudiants a 100 euros?

Quatre estudiants que comprin alhora el forfet de dia paguen 100 euros. Només cal presentar el carnet d’estudiant universitari. Per a universitaris tenim encara uns preus millors entre setmana: forfets a 19 euros. Cal consultar la nostra la pàgina web per saber quins dies en concret es pot comprar el forfet a 19 euros (no pot ser ni caps de setmana ni períodes de vacances).