03 de desembre de 2020
03.12.2020
Regió7

Les estacions d'esquí catalanes decideixen obrir pistes després del pont

L'associació catalana acorda engegar la temporada el proper dimecres sempre que es passi del confinament municipal al comarcal i hi hagi neu

02.12.2020 | 23:02
La Molina amb els canons de neu actius de cara a poder obrir l'estació el 9 de desembre |

L´Associació Catalana d´Estacions d´Esquí i Activitats de Muntanya ha acordat no obrir pistes fins al 9 de desembre, passat el pont de la Puríssima, per tal d´evitar un efecte crida si les restriccions es relaxen a partir de dilluns.

Pel que fa a les estacions de la Cerdanya, tant Molina com Masella, tenen la previsió d´obrir els remuntadors el proper dimecres, per bé que encara no saben si podran rebre esquiadors del municipi, de la comarca, o d´arreu.

El temporal viscut al Pirineu el cap de setmana passat ha deixat les pistes de les cotes mitjanes i altes amb uns 30 cm de neu, i la dràstica baixada de temperatures dels dies posteriors els ha permès fabricar més neu. A aquesta bona situació de les estacions pel que fa a la pistes, s´hi suma la previsió que al final d´aquesta setmana arriba el Pirineu un nou temporal.

Des de Masella han explicat que l´estació obrirà tant sí com no el dimecres dia 9 amb l´esperança de poder rebre aficionats d´arreu. En tot cas si les autoritats sanitàries espanyoles i catalanes decideixen mantenir la restricció de mobilitat, Masella obrirà per, en primer terme, els veïns dels seus municipis i en segon terme els veïns de Cerdanya si el confinament perimetral se subscriu a la comarca. En aquest cas, l´estació iniciaria una temporada al ralentí, i l´encararia com una preparació per la temporada turística de Nadal, la qual, com tota la resta, queda supeditada a l´evolució de la pandèmia i la desescalada.

Per la seva banda, La Molina també espera obrir el proper dimecres de la mateixa manera que la resta d´estacions que formen part de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). Molts hotels de la zona estan tancats, a l´espera que l´estació pugui obrir les seves pistes, però preparats per quan arribi aquest moment i poder complir amb les mesures de seguretat referents a la covid-19.

Pel que fa al Port del Comte asseguren que només els falta aconseguir més neu per poder obrir l´estació. El seu director, Albert Estella, apunta que ells obriran tan bon punt hi hagi neu a les pistes, encara que el confinament sigui municipal. Ahir ja van engegar els canons de neu artificial i confien en què la meteorologia acompanyi per poder tenir les pistes preparades a mitjans de la setmana vinent.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
estacions esquí pirineu