22 de desembre de 2020
22.12.2020
Regió7

Les mesures sanitàries a les pistes

Les estacions s'adapten als nous protocols per a la prevenció de contagis de covid

21.12.2020 | 23:09
A les pistes s'han instal·lat cartells informatius amb les mesures sanitàries que cal respectar

Si una cosa ens ha quedat clara aquest 2020, és que la majoria d'activitats que fèiem fins fa uns mesos, s'han vist alterades o ens hem vist obligats a modificar-les. Les estacions d'esquí també s'han hagut d'adaptar a la situació actual de pandèmia per intentar minimitzar-ne l'impacte. La voluntat és que els esquiadors puguin gaudir de l'esquí de forma segura, i això implica, entre d'altres mesures, que s'hauran d'evitar les aglomeracions.

A les estacions d'esquí caldrà aplicar la mateixa premissa que a tot arreu: mascareta, mans netes i distància de seguretat. A part, cada estació aplica la seva normativa, més o menys estricta. Quines són les mesures a les estacions d'esquí catalanes per prevenir els contagis de covid-19?

Venda de forfets online

Moltes estacions d'esquí catalanes han apostat per fomentar la venda de forfets per Internet per evitar les aglomeracions que en hores punta hi ha a les taquilles. Hi han posat especial èmfasi Masella, Vallter, Port Ainé o Espot, entre d'altres. A més, algunes estacions també han establert un topall de capacitat diària, per exemple en el cas de Masella és de 3.000 persones. I Vallter, ven com a màxim 250 forfets cada dia.

Zones delimitades

Malgrat moltes estacions evitin les cues a les taquilles gràcies a la venda online de forfets, el cert és que per accedir a les pistes, als remuntadors o a les zones de restauració també es formen cues. En aquest sentit la majoria d'estacions han fet obligatori l'ús de la mascareta tant als remuntadors com a les zones comunes, han delimitat els espais amb més afluència amb marques pintades al terra o amb tanques per respectar la distància de seguretat, i han instal·lat dosificadors de gel hidroalcohòlic a diversos punts. A més, a moltes zones seran visibles diversos cartells que informaran sobre els protocols sanitaris que cal respectar a les pistes.

Estacions com la de Port del Comte no disposen d'una plataforma de venda de forfets online, de manera que només es podran comprar a les taquilles. En aquest sentit, des de l'estació asseguren que ampliaran el nombre de taquilles que calgui per evitar les aglomeracions, i fins i tot arribaran a tancar-les si se supera l'aforament màxim previst.

D'altra banda, una suspensió d'enguany, en aquest cas a Masella, és l'activitat d'esquí nocturn. Aquest any no es farà.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
estacions esquí pirineu