Segueix-nos a les xarxes socials:

Berga uneix el Carnaval i la Carlinada per potenciar la festa

La rua de demà a la tarda, un dels actes més concorreguts, incorpora novetats per millorar aspectes relacionats amb la qualitat i la seguretat

Berga uneix el Carnaval i la Carlinada per potenciar la festa| Arxiu/Martí Pons

El Carnaval de Berga i la Carlinada sumen esforços per potenciar dues festes que combinen gresca, disbauxa i enfrontaments entre carlins i liberals. El primer plat fort es viurà demà, dissabte, amb el Carnaval, que tindrà l'artista berguedana Barbara Trash com a Reina Carnestoltes.

L'acte central serà la rua de comparses de la tarda, que espera superar la vintena de carrosses inscrites. Recorrerà el centre de Berga amb novetats per millorar aspectes relacionats amb la qualitat i la seguretat de la rua. Les comparses participants al concurs han d'omplir un formulari al web de l'Ajuntament de Berga i cada comparsa que s'inscriu s'ha d'allistar al bàndol carlí o liberal, ja que el resultat del concurs també computarà punts en la Carlinada.

D'altra banda, l'organització puntuarà negativament l'ostentació del consum d'alcohol durant la rua i realitzarà controls d'alcoholèmia als conductors i conductores dels vehicles motors de les comparses. Una de les accions serà donar aigua gratuïtament, a més durant la rua i el ball dels cornuts de la nit s'habilitarà un Punt Lila contra les actituds sexistes i una zona de còctels sense alcohol. També, es recomana als participants que no fumin al mig de la rua.

L'organització repartirà més de 5.000 euros en premis.

Activitats infantils

El Carnaval de Berga programa diverses activitats per al públic infantil. Demà al matí hi haurà tallers a la plaça de Sant Pere, i a la tarda, festa del confeti a la carpa del Vall amb Dani Magyk. Diumenge, ball de Carnaval infantil al Pavelló Vell, amb l'espectacle 'Donem-li la volta al cos', de Xiula, i berenar. I el Dimecres de cendra es farà la Trobada Escolar de Cicle Mitjà, en què l'alumnat de 3r i 4t de primària de les escoles de la ciutat gaudirà de l'actuació d'Ai Carai! a la plaça de Sant Pere.

La Carlinada s'avança al febrer

El Carnaval serà el tret de sortida de la Carlinada, que rememora els combats que van posar fi a la Primera Guerra Carlina. Fins ara se celebrava al juliol i enguany es fa al febrer. La Guerra de la Farina obrirà la festa aquest diumenge al migdia a la plaça de Sant Pere. Divendres 28, hi haurà combats de Laser Tag. Dissabte 29, campionats de billar, botifarra i tennis taula. També es farà sessió de jocs, el concurs de coneixement «Berga o Barbàrie» i una ruta teatralitzada, entre d'altres propostes.

Els actes detallats i els horaris del Carnaval de Berga i la Carlinada es poden consultar a la pàgina web ajberga.cat.

Prem per veure més contingut per a tu