Onze persones que treballaven en les obres del túnel de Dos Valires, a Andorra, han quedat ferides de diversa consideració després d'ensorrar-se part de l'estructura, segons que han informat a Efe fonts sanitàries i policials.

El ministre d'Interior del govern andorrà, Víctor Naudi, ha explicat avui que quatre dels operaris han estat traslladats a l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell, situat a Escaldes-Engordany, mentre que set persones més continuen atrapades sota les runes.

Dos dels treballadors, ha subratllat Naudi en declaracions als periodistes, no donen senyals de vida i es tem que podrien haver mort.

Els quatre treballadors que han pogut ser rescatats presenten ferides de diversa consideració. Segons que ha explicat un portaveu del centre sanitari, un dels ferits ha ingressat en estat greu amb un traumatisme craneoencefàlic, mentre que altres dos operaris presenten lesions a les cames.

Es desconeix per ara l'estat del quart treballador ferit.

Tampoc s'han determinat de moment les causes que han provocat l'enfonsament de part del túnel de Dos Valires en el moment en què una seixantena d'operaris es trobaven realitzant treballs d'injecció de formigó a la zona.

Fins al lloc s'han desplaçat nombroses dotacions de la policia, els serveis d'emergència i els Bombers d'Andorra, que continuen treballant per intentar rescatar les set persones que romanen atrapades.

Les tasques de rescat, però, estan sent molt complicades, tant pel que fa a la dificultat d'accés a la zona, on a més de formigó i terra hi ha molta ferralla, com pel mal temps i les baixes temperatures que es registren avui al país.

En concret, la part del túnel que s'ha enfonsat ha estat la de l'accés oest del mateix.

El túnel de Dos Valires és una de les infraestructures de més envergadura que s'han fet mai a Andorra.

Estava previst que la instal·lació, que té una longitud d'uns tres quilòmetres i havia d'unir de forma ràpida i directa les parròquies d'Encamp i La Massana, s'inaugurés l'any vinent.