Un incendi va cremar dilluns al vespre una bona part de les instal·lacions del taller Coloma d'Avià, propietat de l'Associació Prodisminuïts Psíquics del Berguedà. El foc, que va afectar uns 200 metres quadrats de superfície, va cremar diverses màquines de la bugaderia del taller, com ara assecadores, rentadores i planxes.

Els Bombers van rebre a 3/4 de 9 del vespre l'avís de l'incendi, que es va originar per causes que es desconeixen. Segons va explicar ahir la directora del taller, Fina Canal, "el foc devia començar a cremar en somort cap a les 7 de la tarda, que és l'hora en què el monitor que hi va ser ahir a la tarda va acabar de treballar". L'horari laboral habitual dels treballadors és de 7 del matí a 2 del migdia, segons va detallar.

Per aquest motiu, en el moment en què es va propagar l'incendi ja no hi havia ningú a l'interior de la nau. En rebre l'avís, fins a l'indret dels fets s'hi van desplaçar vuit dotacions dels Bombers dels parcs de Berga, Gironella, Guardiola de Berguedà i Manresa, que van donar per extingit el foc al cap de tres quarts d'hora. En total, les flames van cremar la meitat de la nau, si bé la resta de les instal·lacions es van veure afectades pel fum i l'alta temperatura.

Canal va explicar que les flames van afectar la majoria de màquines de la bugaderia, així com també l'aire condicionat, a més a més de nombroses peces de roba. "L'incendi no va fer gaire flamarada, però va provocar molt fum", va afegir Canal.