El policia local atropellat dilluns a la nit pel conductor d'un ciclomotor a Manresa ha mort aquesta matinada, pels volts de 2/4 de cinc, després de diversos intents per aturar-li l'hemorràgia interna que patia com a conseqüència del sinistre. Edouard Guillem va ser ingressat a l'Hospital Sant Joan de Déu després que un jove conductor, Marc Ayala, de 21 anys i veí de Manresa, desobeís l'ordre dels agents d'aturar-se envestint l'agent amb el vehicle.

El sindicat de Policies Municipals i l'Ajuntament, amb el suport de tots els grups municipals, ha convocat per aquest migdia, a les 12 h, una concentració a la Plaça Major per fer cinc minuts de silenci per la mort d'agent. A més, el consistori ha decretat dia de dol oficial i, per tant, les banderes de l'edifici onejaran a mig pal. També es farà una declaració institucional de tots els grups municipals.

Els Mossos d´Esquadra han obert una investigació que esclarir els fets i que esperen que el conductor del ciclomotor detingut, Marc A. M., de 21 anys i veí de Manresa, passi a disposició judicial probablement aquest dijous. Es dóna el cas que el jove ja va ser detingut l'agost de l'any 2009 per atropellar un policia local de Sant Fruitós de Bages, el qual va resultar ferit greu i va estar prop d'un any de baixa, tal com relata ell mateix al bloc de l'SPPME-Cat. Per aquest cas, Marc A.M. està pendent de justícia i s'enfronta a una petició de 5 anys de presó per part de la fiscalia per un delicte de lesions.

L'accident d'anit va tenir lloc a la carretera del Pont de Vilomara

L'agent de la Policia Local va ser atropellat atropellat anit pel conductor del ciclomotor quan aquest intentava escapar-se. Els fets van passar cap a les 22.25 h d'aquest dilluns, a l'alçada del númer 138 de la Carretera del Pont de Vilomara quan un agent de la Policial Local va donar l'ordre d'aturar-se a un ciclomotor i aquest, en no fer cas de l'agent, va seguir i després d'esquivar un policia, va acabar impactant amb violència contra un altre agent, que va haver de ser atès d'urgència al lloc dels fets per una ambulància medicalitzada del SEM.

Politraumatisme sever i fractures obertes

Un cop allà, en una primera avaluació, se li va detectar un politraumatisme sever amb fractura oberta de les tíbies i peroné d´ambdues cames, fractura de pelvis, neumotórax, hematoma al fetge, hemorràgia i altres traumatismes menors. A última hora de la nit, l´agent va ser intervingut d´urgència per estabilitzar les lesions més greus.

L´actuació policial al lloc dels fets posterior va comportar la detenció del responsable de l´atropellament perquè es va considerar que hi havia ha indicis d´intencionalitat. Posteriorment, el detingut va ser lliurat als Mossos d´Esquadra.

Convulsió en l'àmbit polític i policial

L´alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i la regidora de Seguretat Ciutadana, Olga Sánchez, han estat pendents de l´evolució de l´agent ferit i han manifestat la voluntat de posar a la seva disposició i a la de la seva família la seva preocupació per l´evolució del seu estat de salut.

Aquest migdia, l'alcalde s'ha desplaçat fins a l'Hospital Sant Joan de Déu juntament amb la regidora, que ja va estar present en aquestes instal·lacions hospitalàries, juntament amb els comandaments del cos de la Policia Local, durant les primeres hores immediates a aquest lamentable succés.

Twitter, xarxa que ha fet servir el SPPME-Cat per denunciar l'agressió, s'ha omplert ràpidament de missatges de suport vers l'agent ferit.