Els Mossos d'Esquadra han detingut un veí de Gironella de 44 anys de nacionalitat xinesa acusat d'haver fet tocaments sexuals a tres nenes menors d'edat de la població. El presumpte pederasta és el responsable d'un basar de l'avinguda Catalunya, l'únic que està regentat per xinesos a la població.

L'home va ser detingut per un delicte d'abusos sexuals aquest dimarts al matí pels Mossos d'Esquadra quan era a l'interior de l'establiment. Després de passar l'endemà a disposició judicial, el jutge de guàrdia de Berga el va deixar en llibertat amb càrrecs.

Els Mossos van tenir coneixement del primer cas d'abusos el mes de febrer passat, quan la família d'una de les víctimes va denunciar els fets, segons van explicar ahir fonts policials. Posteriorment, dues famílies més de Gironella van presentar dues denúncies més per fets molt similars.

El responsable del basar està acusat d'haver comès tocaments als genitals de les nenes a l'interior del basar, en algun cas de forma reiterada. Es dóna la circumstància que el local està situat molt a prop de l'escola de Gironella. La direcció del centre va declinar fer ahir fer cap manifestació sobre els fets.

Fonts de l'Ajuntament, per la seva banda, van explicar que en van tenir coneixement quan ja estaven sent investigats pels Mossos. Segons les mateixes fonts muncipals, cap de les víctimes ni les seves respectives famílies no han hagut de ser ateses pels Serveis Socials del consistori.