Els Mossos d´Esquadra van detenir el passat dia 5 d´abril, un home de 43 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Sant Vicenç de Castellet, per calar foc al seu pis.

El foc va ser detectat per una mossa i un agent de la Policia Municipal de Terrassa, fora de servei, que van informar que sortia molt fum del pis d´un veí del seu bloc de pisos, de la localitat de Sant Vicenç de Castellet.

Els policies van alertar d´immediat als serveis d´emergència i, mentre esperaven l´arribada dels bombers i veient la gran acumulació de fum, van començar a desallotjar els veïns de l´immoble fins a un total de 20 persones.

Quan van arribar els bombers van comprovar que no hi havia cap persona a l´interior del bloc i van extingir el foc. Els bombers van accedir dins el pis en el qual s´havia originat l´incendi i van trobar-hi una pila de coixins i roba encesos i altres elements que feien pensar que el foc podria haver estat intencionat.

Les patrulles que van arribar al lloc, van fer recerca del possible autor dels fets, fins que el van trobar, minuts després, a l´interior d´un bar de la seva propietat a la mateixa població de Sant Vicenç de Castellet.

Els agents van intentar accedir a l´establiment però l´home no els va obrir. Davant la possibilitat que es pogués trobar en perill, els policies van accedir al bar per la porta de darrera.

Una vegada dins l´establiment, els agents van sentir soroll a l´interior del bany i s´hi van adreçar ràpidament. Quan van obrir la porta van trobar el propietari del bar assegut a terra amb un ganivet de grans dimensions apuntant-se a l´estómac. Els agents es van llençar sobre l´home per tal d´evitar les seves intencions d´autòlisis.

Tot seguit va reconèixer als agents que havia calat foc al pis de forma intencionada i per aquest motiu se´l va detenir com a presumpte autor d´un delicte d´incendi.

El detingut, va passar el dia 7 d´abril a disposició del Jutjat d´Instrucció en funcions de guàrdia de Manresa, el qual en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.