Les intenses pluges d'avui han causat la caiguda de pedres al carril de pujada de la C-16, sortint del túnel de Berga en sentit nord, segons Protecció Civil. A més, ha obligat a tallar la R3 entre Vic i Puigcerdà per una avaria a la catenària a causa de la caiguda d´un llamp.

Fins el moment les zones on les tempestes han descarregat amb més intensitat i durada han estat d'una banda al Tarragonès, litoral del Baix Penedès, Garraf i de l'altra a la Catalunya Central, a l'Anoia, Bages, Osona i Berguedà i Cerdanya. També a punts de Ponent com la Noguera i a altres zones del Prepirineu occidental.

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha informat que a Organyà s'han acumulat fins a 69,5 l/m2. En altres punts de la Catalunya central s'han assolit també valors destacables d'acumulació. També s'han registrat intensitats per sobre del llindar d'avís (20 l/m2 en 30 minuts) en diversos punts com Guardiola de Berguedà (50,9).

Pel que fa a incidències viàries, com a conseqüència de la pluja, aquest matí a la C-16 a Berga s´han produït uns despreniments, tot i que no han provocat afectació viària. A més convé destacar que el Servei Català de Trànsit amb coordinació amb els Mossos d´Esquadra ha procedir a l´anul·lació del carril ràpid de la C-58 entre Vacarisses i Viladecavalls per evitar accidents en aquest tram amb aquesta inclemència meteorològica.