Els Mossos d´Esquadra van detenir el passat 26 de novembre, dos homes, de 30 i 19 anys, tots dos de nacionalitat espanyola i veïns de Manresa, com a presumptes autors de nou delictes de robatoris amb força.

Les detencions són el resultat d´una investigació oberta arran d´un seguit de robatoris amb força a l´interior de domicilis amb un modus operandi molt similar.

Concretament, entre el 14 de juny i el 7 de novembre, es van produir set robatoris amb força a l´interior de domicilis de Manresa i dos a domicilis de Sant Joan de Vilatorrada.

En tots els casos, els lladres entraven en domicilis de característiques molt similars i, utilitzaven un mètode d´accés semblant.

Segons han pogut esbrinar els investigadors, els lladres buscaven cases planta baixa. Un cop localitzades, un d´ells primer tocava el timbre insistentment del domicili, i si ningú no contestava, buscaven una finestra, la forçaven i accedien a l´interior. Un cop a l´interior, principalment sostreien joies, objectes d´electrònica i diners.

La investigació va concloure el passat 26 de novembre amb la detenció de dos homes com a presumptes autors dels robatoris.

A més, els agents van poder recuperar en establiments de compravenda gran quantitat de les joies sostretes, les quals es van retornar als seus propietaris.

Un dels detinguts va passar el dia 28 de novembre a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Manresa el qual en va decretar el seu ingrés a presó. L´altre detingut va quedar en llibertat després de declarar a comissaria amb l´obligatorietat de presentar-se al jutjat quan sigui requerit.